Bildungs Technologien

Bildungs Technologien

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ

Yaşadığımız yüzyılda toplumların gelişmişlik düzeyleri, ürettikleri bilim ve teknoloji ile bire bir ilişkilidir ve bu üretimin gerçekleşmesi ise ancak eğitim ile sağlanabilir. 21. yüzyılda sadece bilgiye sahip olmak değil, aynı zamanda bu bilgiyi kullanabilme yeterliliğine sahip bireyler yetiştirme anlayışı öne çıkmıştır. Bu nedenle, okullar, toplumunun ve insanlığın sorunlarına karşı duyarlı, sorgulayan ve çözüm üreten ve sorumluluk alabilen bireyler yetiştirmek zorundadır.


Anabilim Eğitim Kurumları bilgi toplumu olmanın da ötesinde, mevcut bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, öğrenmeyi öğrenen, üreten bir nesil yetiştirmek adına okullarında teknolojiyi eğitimin idari ve akademik süreçlerinde kullanmayı kendilerine ilke edinmiştir. Bu bağlamda Eğitim Teknolojileri birimi öğretmenlerin teknolojik becerilerinin yeni teknolojiler ışığında gelişmesini sağlamak, öğretme-öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirmek ve eğitimin dünya şartlarına uyarlanarak yeniden şekillenmesi sürecinde öncü olmak misyon ve vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.


Eğitim teknolojisi öğrenmenin tüm yönlerini içeren problemlere çözümler üretmek üzere ilgili tüm unsurları (bilgileri, yöntemleri, teknikleri, araç-gereçleri, düzenlemeleri)işe koşarak uygun tasarımlar geliştiren, uygulayan, değerlendiren ve yöneten karmaşık bir süreçtir. Eğitim teknolojisi, teknolojideki ilerlemeler sonucu ortaya çıkan her aracı, eğitim ortamlarında gelişi güzel kullanmak değildir. Eğitim teknolojisi, eğitim- öğretimi daha nitelikli hale getirmek için teknolojik gelişmeler sonucu ortaya çıkan araç-gereçlerin öğretme-öğrenme ortamında, okul, sınıf ve öğrenme sürecinin yönetimde belirli bir plan dâhilinde aktif bir şekilde kullanılmasıdır.


Eğitim teknolojisinin gücü, onun dayandığı eğitim felsefesinin kalitesine ve öğrenme biliminin güvenirliğine bağlıdır. Büyük kitlelere işlevsel eğitim hizmetleri götürmek, insan kaynaklarını daha yararlı duruma getirmek, daha yüksek kaliteli eğitim sağlamak, bireysel farklılıkları ve toplum taleplerini karşılayabilmek, eğitimde sosyal adalet, demokrasi ve imkân eşitliğini yükseltmek, maliyeti düşürmek var olan olanaklardan en iyi ve yaratıcı biçimde yararlanmak eğitim teknolojisinin vazgeçilmez gerekliliğidir.


Okulumuzda Eğitim Teknolojileri birimi bünyesinde yürütülen ASTA projesi, VI. Uluslararası "Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler" Konferansı 2016 kapsamında düzenlenen "Eğitimde E-Dönüşüm Proje Yarışması" nda Öğrenme Yönetim Sistemi(LMS) Kategorisinde 3.lük ödülü almıştır.


Ayrıca Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi eğitimde ilk defa interaktif olarak kullanmış; 25 Mart 2016 tarihinde Özel Okullar Derneği'nce düzenlenen 4.Eğitim Teknolojileri Konferansı 'nda Fen Bilgisi Öğretmeni Özge Mumcu tarafından yapılan çalışmalar Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğretmenler ile paylaşılmıştır.


 Eğitim Teknolojileri Birimi Çalışma Alanları


Resim Başlığı







KONTAKT
K.Ataşehir Kampüs
Şenol Güneş Bulvarı İkbal Caddesi
Kahraman Sokak No: 1
Çamlık K. Ataşehir Mevkii
Ümraniye / İSTANBUL
Çekmeköy Sancaktepe Kampüs
Meclis Mahallesi Atatürk Caddesi
Manyas Sokak No: 5
Sancaktepe / İSTANBUL
Suadiye Anaokulu
Emin Ali Caddesi
Tüccar Katibi Sokak No: 11
Suadiye / İSTANBUL
Ataşehir Anaokulu
Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi
Sait Cordan Sokak No: 15
Ataşehir / İSTANBUL
Çekmeköy Anaokulu
Çavuşbaşı Caddesi
Durmuşoğlu Sokak No: 22
Çekmeköy / İSTANBUL
Koşuyolu Anaokulu
Koşuyolu, Mahmutyesari Sokak
No: 74 Kadıköy / İSTANBUL
Esenşehir Anaokulu
Madenler Mahallesi
Feraset Sokak No: 10
Ümraniye / İSTANBUL