Amaç
1.2. ve 3.sınıflarda oyun ve fiziki etkinlikler dersi kapsamında çocukların motor beceri ve yeteneklerini geliştirme, olumlu davranışlar kazanmalarını sağlama, sporu alışkanlık halinde sürdürmeleri ve sağlıklı olabilmelerini temin etme amaçlanırken, 4.sınıftan itibaren bunlara ek olarak branşa özgü özelleştirilmiş hareketler ile Öğrencilerin fiziksel, duygusal, bilişsel ve psiko- motor gelişimlerini sağlamak amaçlanmıştır.
Yöntem ve Teknik
Beden eğitimi dersinde öğretim yöntemleri olarak sunuş-buluş ve araştırma-inceleme yaklaşımları; öğretim modelleri olarak taktiksel oyun yaklaşımı, bireysel ve sosyal sorumluluk modelleri ile spor eğitimi modeli kullanılır. MEB müfredatının yanı sıra basketbol, cimnastik, yüzme, voleybol, dans ve tenis branşları dönem içerisinde beşer haftalık periyotlar halinde programlanır. Öğrencilerimiz yetenek geliştirme programımız (YGP) ile beraber yaş seviyeleri göz önünde alınarak düzenlenmiş fiziksel etkinliklere katılır. Bu etkinliklerde beden eğitimi temel konuları olan yer değiştirme hareketleri, dengeleme hareketleri ve nesne kontrolü gerektiren hareketlerden oluşan kazanımlar bulunmaktadır. 1. sınıftan 3. sınıfın sonuna kadar öğrenciler Yetenek Geliştirme Programı dâhilinde beden eğitimi öğretmenleri tarafından takip edilir. 4.sınıftan başlayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda belirlenmiş branşlardan birine yönlendirilir ve o branşa özgü çalışmalar yapmaları sağlanır.
“Yetenek Geliştirme Programında öğrencilerin hız, akıcılık, tempo, efor düzeylerini birleştiren hareketlerle etkinlik sürecinin sonunda ne kadar gelişim gösterdiklerinin farkında olmaları sağlanır. Öz Değerlendirme Formu ile de öğrenciler kendi gelişimlerini değerlendirirler.
Okul içi Etkinlik
Sınıflar arası Basketbol Turnuvası
Sınıflar arası Voleybol Turnuvası
Yaz-Kış spor Okulu
Okul dışı Etkinlikler
Kayak kampı
Okullar arası spor müsabakaları
Şile İncekum macera parkı gezisi
Gezi
Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkân vermek için derslerin uygulama ortamında yapılmasını sağlanmaktadır. Öğrencilere çevrelerini, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtarak sporun, salon dışında doğayla iç içe bütünleşebildiğini gösterebilmek için Kartalkaya Kayak Kampı ve Şile İncekum macera parkı gezisi organize edilmiştir.