Amaç
Sanat eğitimi etkinlikleri yolu ile öğrencilerin dokunup biçimlendirdiği malzemeleri tanımasını ve malzemelere farklı gözle bakarak bunu davranışa dönüştürmelerini sağlamak; sanatsal bir ürün yaratma hazzını yaşarken sanat eserlerine bakış açılarını genişletmek ve eserlerle aralarında bağlantı kurabilmeyi öğretmek amacımızdır. Öğrencilerin görsel sanatlar alanında yeteneklerini geliştirmeye teşvik etmek, bilinmeyen özelliklerini keşfetmeleri için özgür ortamlar sağlamak, zihinsel gelişimle paralel becerilerin geliştiği, yaratıcı, estetik duyarlılığı yüksek, çağdaş bireyler yetiştirmek hedefimizdir.
Yöntem ve Teknik
Görsel sanatlar eğitiminde her bir öğrenci yaratıcılığa yöneltilip onun bilgisel, bilişsel, duyuşsal ve duygusal eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapılır. Öğrenciler tüm kazanımları, yaş gruplarına ve kişisel gelişimlerine göre edinirler. Her yaşta kazanım farklı şekilde algılandığı için öğrencilerimiz kendi gelişimlerini bu doğrultuda tamamlarlar. “Yetenek Geliştirme Programı”mızla öğrencilerimiz bireysel olarak takip edilir ve onlara dönem sonlarında değerlendirme raporları verilir.
Derslerimiz işlenirken gözlem, inceleme, araştırma, beyin fırtınası, dramatizasyon, uygulama gibi tekniklerden yararlanılır. 1, 2, 3, 4. sınıflarda haftada iki ders saati olarak verilen görsel sanatlar derslerinde:
Renkli resim teknikleri
Kolaj çalışmaları
Kâğıt katlama- kesme çalışmaları ve origami
Atık malzemeler ile yapılan iki ve üç boyutlu çalışmalar
Dekoratif çalışmalar
Üç boyutlu çalışmalar (seramik, hamur, kil)
Bireysel ve grup çalışmaları yapılır.
Proje / Etkinlik
İki ve üç boyutlu eserler için sergi çalışmaları, workshoplar yapılır, resim yarışmalarına katılım sağlanır.
Gezi
Öğrencilerimize yaşadığımız şehrin kültürel ve sanatsal olaylarını takip etme alışkanlığı kazandırılır, yıllık programımız çerçevesinde, o yıl şehrimizde düzenlenen zümrece belirlediğimiz sanatsal etkinliklere öğretmenlerimiz rehberliğinde geziler düzenlenir.