Hazırbulunuşluk :Okul açıldığında ilk hafta yapılan sınavın amacı, öğrencilere yaz tatili ödevi olarak verilen kitapların değerlendirmesini yapmak ve yeni döneme başlarken öğrenci bazında eksik konuları saptamaktır. Hazırbulunuşluk Sınavı zümre başkanları tarafından hazırlanır ve test/klasik olarak her öğretmen tarafından kendi ders saatinde yapılır. Sınav sonuçları ÖDB tarafından değerlendirilerek, raporlanır.
TEOG TMSF :
Öğrencilerin ulusal sınavlara hazırlanmasınıkolaylaştırmak, eksik kalan kazanımlarını takip etmek amacıyla 4, 5, 6, 7, 8.sınıflarda pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri TMSF derslerinden,ayrı ayrı olmak üzere 40 dakika süren ve TEOG’da olduğu gibi 20 test sorusundanoluşan sınavlardır. Sonuçlar ÖDB tarafından değerlendirilir ve öğrencilerineksik kazanımları belirlenir. Sonuçlar ilgili zümre ile paylaşılır; zümreler,eksik kazanımlar ile ilgili telafisi süreçlerini planlar. Bu uygulamalardanelde edilen puanların ortalamaları ders ve etkinliklere katılım notunubelirlemede kullanılır. 4, 5, 6. sınıflarda dönemde 3 TEOG; 7 ve 8. sınıflardadönemde 4 TEOG yapılır.
KDS (Kazanım Değerlendirme Sınavları): Ders saati 2 olan deslerde en az 2, 3 olan derslerde en az 3 tane KDS yapılır. KDS sonucu doğrudan notla değerlendirilir. KDS’ler test veya klasik sınav olarak düzenlenebilir.
Deneme Sınavları ve TEOG Deneme Sınavları : Deneme sınavları sınav takvimine göre yapılır. Ortaokul ve lisede yapılan tüm deneme sınavlarının ortalaması bir sözlü notu olarak ortalamaya katılır. Deneme sınavlarına öğrenci katılımı son derece önemlidir. Mazeretsiz sınava girmeyen öğrencinin velisi aranır, veli-öğrenci-sınıf öğretmeni-müdür yardımcısı görüşme yapar. İlk ve ortaokul grubunda sınava girmeyen öğrenciler tekrar sınava alınmaz
Veli ve öğrencilerin takibi için her eğitim-öğretim yılı başında yeni dönem sınav takvimi internet sitesinde yayımlanır. Öğrencinin akademik gelişim takibi için yapılan tüm sınav sonuçları OBS ölçme değerlendirme programında yayımlanır.