Amaç
“Her öğrenci matematik öğrenebilir.” felsefesiyle ilk amacımız matematiği sevdirmek ve matematiksel iletişimi sağlamaktır. Programımızda analitik düşünebilmek, sorgulamayı öğretmek, yorum yapabilmek ve akıl yürütebilmek yer almaktadır.
Öğrencilerimizin:
Matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilmeleri, bunlar arasında ilişkiler kurabilmeleri, bu kavram ve sistemleri günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilmeleri
Matematiksel problemleri çözme süreci içinde kendi matematiksel düşünce ve akıl yürütmelerini ifade edebilmeleri
Tahmin etme ve zihinden işlem yapma becerilerini etkin kullanabilmeleri
Matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirebilmeleri, özgüven duyabilmeleri
Araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma gücünü geliştirebilmeleri amaçlanmaktadır.
Yöntem ve Teknik
Öğrencilerimizin işlenecek konuya yönelik merakını, motivasyonunu, ilgisini sağlamak ve ön bilgilerini ortaya çıkarmak amacıyla kısa süreli açık uçlu etkinlikler, sorular, resimler vb. hazırlık çalışmaları yapılır. Bilgi somuttan soyuta, basitten karmaşığa doğru sunulur. Öğrencilere inceleme, araştırma vb. çalışmalar yapacakları, derse etkin katılacakları bir etkinlik yaptırılır. Öğretmenlerimiz bu etkinliklerde öğrencilerimizi grup ya da bireysel olarak tamamlayacakları çalışmalara yönlendirerek, her öğrencinin derse katılımını sağlar.
Gezi ve Etkinlik
Koç Müzesi
Oran-Orantı, Çember –Daire, Zaman Ölçüleri konularını pekiştirmek için Koç Müzesi’ne gezi düzenlenir.
Anabilim Günü
Öğrenci ve velilerimiz birlikte katıldıkları matematiğin eğlenceli yönünü ortaya koyan farklı temalarda hazırlanan istasyon çalışmalarının yanı sıra, bir yıl boyunca öğrencilerimizin hazırladığı resimler, projeler, performans ödevleri, afişler ve posterlerden oluşan sergi, her yıl mart ayında yapılan “Anabilim Günü”nünde sunulur.