Amaç
Müziğe karşı ilgi ve sevgiyi uyandırmak, estetik bakış açısı kazandırmak, sosyal ve milli duyguları şarkı ve marşlarla kuvvetlendirmek, yaratıcılık yönleri gelişmiş bireyler yetiştirmektir. MEB müfredatının yanı sıra her öğrenciye bir enstrüman çaldırmaktır.
Yöntem-Teknik
Tüm sınıf seviyelerinde uygulanan YGP (Yetenek Geliştirme Programı) ile öğrencilerin melodik-ritmik duyumları, tek ses, çift ses ve akor duyabilme becerileri ölçülerek gelişimleri takip edilir.
MEB müzik müfredatının yanı sıra 4.sınıfta başlayan müzikte branşlaşma çalışmaları (Latin perküsyon, keman, gitar, piyano, saksafon, yan flüt) yoğunlaşarak 5, 6, 7. sınıfta aynı sistem ile seviye gurupları doğrultusunda devam etmektedir. Orkestra çalışmalarında öğrencilerin çaldıkları enstrümanların değişmemesi esasını bozmayarak gerektiğinde ilgi duydukları yan branşlara geçebilmelerine imkân sağlanır. Örneğin klasik gitar çalan bir öğrenci kendini daha iyi ifade edebileceğine inandığı bas, ritim, elektrik gitara geçiş yapabilir. Ancak bu esneklik öğretmen kontrolünde ve sene başında hazırlanan plan doğrultusunda yapılır.
Orkestra Çalışmaları
Enstrümanında belirli seviyeye ulaşmış öğrencilerden oluşan ve repertuvarını pop/rock müzik tarzında eserlerin oluşturduğu ortaokul orkestramız; klavye, solo gitar, ritim gitar, davul, basgitar çalabilen yetenekli öğrenciler arasından seçim yapılarak oluşturulur. Yıl boyunca yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerde sergilenir.
Etkinlik
Bando ve koro gruplarının gösterisi
Yıl sonu müzik şöleni
Piyano öğrencilerinin sene sonu dinletisi
Orkestra konserleri