Eğitim Teknolojileri Bölümü, mobil ve interaktif bilgisayar destekli eğitime yönelik e-öğrenme uygulamaları geliştirerek öğrenme-öğretme ortamlarını zenginleştirmeyi hedeflemekte ve sürekli iyileştirme adına AR-GE çalışmaları yürütmektedir.
Eğitim ve teknoloji insan yaşamında çok önemli rolleri olan iki temel öğedir. Eğitim; insanın doğuştan sahip olduğu gizil güçlerin ve yeteneklerin ortaya çıkarılmasına ve daha güçlü, daha olgun, yaratıcı bir varlık olarak gelişmesine hizmet etmektedir. Teknoloji ise; insanoğlunun eğitim yoluyla kazandığı bilgi ve becerileri daha iyi, daha verimli biçimde yararlanmasına ve daha bilinçli olarak uygulayabilmesine yardımcı olmaktadır.
Eğitim teknolojisi, öğrenme - öğretme etkinliklerinde, ders ile ilgili araç ve gereçlerin öğrenci, öğretmen, süreç ve yöntemlerle birlikte sistemli bir şekilde kullanılmasıdır.
Eğitim teknolojisi, hangi durumlarda nasıl bir öğrenme-öğretme ortamının hazırlanması gerektiği, hangi teknolojik kaynak ve materyalin eğitimde etkili olabileceği ve bunlara uygun olan öğrenme-öğretme durumları konusuyla ilgilenir.
Bilgisayar destekli öğretim (BDÖ), internet destekli öğretim (İDÖ), uzaktan eğitim, özel yazılımlar, mobil öğretim çözümleri vb. eğitim teknolojileri ve uygulamaları öğrenme öğretme ortamlarını zenginleştirmektedir. Önceleri sınıflarda var olan yazı tahtası, tepegöz ve film şeritleri gibi eğitim araçları yerini gelişkin teknoloji ürünü olan bilgisayarlara, akıllı tahtalara, zeki öğretim sistemlerine, tabletlere ve internete bırakmaktadır. Bu gelişim, zamanla akıllı sınıflara doğru ilerleyecektir.
Tüm bunlara yönelik Anabilim Bilgi ve Eğitim Teknolojileri bölümünün çalışma alanları şunlardır:
Bilgisayarlı öğretim yöntem ve teknikleri
Eğitim teknolojisi
E-öğrenme
İnternet destekli öğretim
Uzaktan eğitim
Web çözümleri
Öğrenci-veli portalları
Eğitimde teknoloji kullanımı
Online sınavlar ve bilgisayarlı ölçme-değerlendirme süreçlerine destek olma
Öğretmenlerin bilişimi kullanım ihtiyaçları doğrultusundaki eğitimleri
Kurumsal ve ayrıca eğitimde kullanılacak yazılım ihtiyaçları
AR-GE ve İnovasyon süreçleri
Bölüm ile egitek@anabilim.k12.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz