Akademische Studien


Akademik Kurul

Üniversite hazırlık çalışmaları 9. Sınıftan itibaren başlar. Bu amaçla, YGS/LYS sürecinde öğrencilerin ve öğretmenlerin gerekli sınav hazırlıklarını yürütmeleri, sınav sonuçlarına göre değerlendirmelerin ve önlemlerin alınması, okulun ulusal sınavlarda başarısının arttırılması amacıyla LYS Akademik Kurul yıl boyunca çalışmalarını sürdürür. YGS-LYS konusunda okul içinde izlenecek her türlü stratejiyi belirler  ve uygulanmasını sağlar, YGS-LYS konularını okul müfredatına entegre ederek  konuların eş zamanlı işlenmesini sağlar, rehber öğretmen iş birliğiyle öğrencilere bireysel hedefler vererek, öğrencilerin bu hedefler doğrultusunda çalışmasını sağlar, deneme sınavları sonrasında sınıf seviyeleri bazında belirlenen stratejiye göre öğrenciler Akademik Kurula davet edilir, sınav başarılarının kurul eşliğinde değerlendirmesi yapılır. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik, ilgili sınav sistemi hakkında istatistiksel veriler doğrultusunda bilgilendirici toplantılar yapar ve bültenler hazırlar.

 

Hafta İçi Etüt Çalışmaları

Lise sınıflarında Türk Edebiyatı-Dil Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden yapılan sınavlardan sonra %70 barajı altında kalan öğrenciler için cuma günleri 13.50-14.50 saatleri arasında KDS etütleri yapılır. Ders öğretmeni etütte kalmasını istediği öğrenci velisini bir hafta önceden arayarak bilgilendirmede bulunur.

 

Oda Çalışmaları

Oda çalışmaları okul saatleri içinde akademik eksikleri olan veya ileri seviye çalışmalar yapmak amacıyla bireysel veya grup çalışması olarak her kademe seviyesinde yürütülür.

 

Ofis Saati (Serbest Etüt Saati)

Okul saatleri içinde 11 ve 12. Sınıf öğrencileri haftada üç ders saati sınıflarda branşlarına göre yerleşen branş öğretmenlerini ihtiyaçları doğrultusunda ziyaret ederek, gerek konu anlatımı gerek soru çözümü konusunda bireysel etüt alırlar.

 

Ödev Sistemi

Eğitim öğretim süreçlerinin önemli bir parçası olan ödevler öğrencilerimizin sınıfta öğrendiklerinin pratiğini yapmaya, öğrendiklerini anlamaya ve kavramaya yardım eden uygulamalardır. Okulumuzda ödevler önemli bir eğitsel etkinlik olarak görülmektedir. Bu nedenle derslerin kazanımlarına uygun, öğrenciyi düşünmeye iten ve sınıftaki öğrenmeyi destekleyen ve farklılaştırılmış öğretim ilkelerine uygun ödevler verilmesi amaçlanır.

 

Hafta İçi / Sonu Ödevleri

Okulumuzda öğrencilerin öğrenme ihtiyaçları temel alınarak ödevler düzenlenir. Pazartesi günü ödev verilmez. Sadece okuma-anlama ödevleri verilir. Hafta içi ödevlerin, öğrencilerin yaş seviyelerine göre belirlenen dikkat sürelerine paralel olarak  90 dakika süreyle çalışma yapabileceği şekilde ayarlanması esastır. Hafta sonu ödevleri 100 soruluk test ya da klasik sorulardan oluşan çalışma kağıdı düzeninde verilir. Hafta içi ve hafta sonu verilen ödevler OBS sistemine düzenli olarak yüklenir, veli ve öğrenci rahatlıkla sistem üzerinden takibini yapabilir. Hafta içi çalışmaları bir sonraki ders, hafta sonu çalışmaları haftanın başında dersin öğretmeni   tarafından mutlaka kontrol edilir, değerlendirmeye alınır.

Ders dışı öğrenme etkinliği etüdü pazartesi günü sorumlu öğretmen denetiminde 16.30-18.00 arası yapılır.

 

Ara Tatil Ödevleri / Yaz Tatili Ödevleri

Öğrencilerin yıl içinde öğrendiği bilgileri pekiştirmeleri ve kalıcı öğrenmeyi sağlamaları için şubat tatili ve yaz tatilinde yaş seviyesine göre değişiklik gösteren tatil çalışması verilir

 

Performans Görevı ve Proje Çalışması

Proje Ödevi

Öğrencilerin kendi seçtikleri alan ve konularla ilgili çalışmalardır. Her yıl belli bir plan dâhilinde yapılır. Lise öğrencileri bir öğretim yılında kendi seçtiği ders/derslerden zorunlu olarak en az bir proje ödevi alır. Proje bittiğinde alınan not, o dönem notuna etki eder. Tüm öğrenciler Ekim ayı içinde bir proje ödevi alır, ödev sonucunda alınan not, yıl sonu ortalamasına dahil edilir. Proje bitiminde öğrenciler tarafından sunum yapılır. Öğrencinin hazırlıklı gelmesi, derse ilgisi, aktifliği dikkate alınarak öğretmen tarafından değerlendirmesi yapılır.

 

Performans Görevi

 Programda öngörülen eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma, araştırma yapma gibi öğrencinin bilişsel, duyuşsal, psikomotor alanındaki becerilerini kullanmasını, geliştirmesini ve bir ürün ortaya koymasını gerektiren çalışmalardır. Öğrenciler dönemde en az bir kere her dersten performans ödevi alır.

 

Sözlü Notu

Öğrencinin derse hazırlıklı gelmesi, derse olan ilgisi, aktifliği dikkate alınarak öğretmen tarafından değerlendirilmesi yapılır. Her dönemde ders saatlerine göre 2 yada 3 sözlü notu Ödev ve sınıf içi performans, öğrencinin derse katılımı ve dersteki tutumuna göre verilir.

 

 

Akademik Bültenler

Öğrencilerimizin bütün yıl boyunca TMSF derslerinden işleyecekleri konuların haftalara göre dağılımı, sorumlu oldukları proje ödevleri, sınav tarihlerinin belirtildiği Akademik Bültenler Eylül ayından itibarenwww.anabilim.k12.tr web sitesinde veli portalında yayımlanır.

 

Kurum Yayınları

Günümüzün hızla değişen dünyasında, eğitim kurumlarının küresel anlamda rekabet edebilir olması için özgün bir öğrenme modeli ve öğretim felsefesine sahip olması kaçınılmazdır. Sürekli bir değişim ve gelişim geçiren eğitim bilimi içinde yer alan ilkeler ışığında Anabilim Eğitim Kurumları, müfredat geliştirme çalışmaları yapıyor. Yeni öğretim yaklaşımlarının, yöntem ve tekniklerinin eğitim programlarına uygulanarak öğretim etkinliğinin ve öğrenci başarısının artırılmasını, yeni öğretim materyallerinin geliştirilip kullanılmasını amaçlayan çalışmalar, özgün yapısıyla hayat buluyor. Müfredat çalışmaları sonucu kurum öğretmenleri ve uzman kişilerce tamamen kuruma özgü olarak anaokulundan liseye kadar hazırlanan yayınlar, öğrencilere önemli bir kaynak teşkil ediyor. Lise adına hem konu anlatımlı hem de soru bankası içerikli hazırlanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler yayınları sene başında öğrenciler tarafından temin edilir. Bu yayınlar ayrıca öğrenci tabletlerine de yüklenir.

KONTAKT
K.Ataşehir Kampüs
Şenol Güneş Bulvarı İkbal Caddesi
Kahraman Sokak No: 1
Çamlık K. Ataşehir Mevkii
Ümraniye / İSTANBUL
Çekmeköy Sancaktepe Kampüs
Meclis Mahallesi Atatürk Caddesi
Manyas Sokak No: 5
Sancaktepe / İSTANBUL
Suadiye Anaokulu
Emin Ali Caddesi
Tüccar Katibi Sokak No: 11
Suadiye / İSTANBUL
Ataşehir Anaokulu
Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi
Sait Cordan Sokak No: 15
Ataşehir / İSTANBUL
Çekmeköy Anaokulu
Çavuşbaşı Caddesi
Durmuşoğlu Sokak No: 22
Çekmeköy / İSTANBUL
Koşuyolu Anaokulu
Koşuyolu, Mahmutyesari Sokak
No: 74 Kadıköy / İSTANBUL
Esenşehir Anaokulu
Madenler Mahallesi
Feraset Sokak No: 10
Ümraniye / İSTANBUL