Amaç
Türkçeyi doğru ve güzel kullanan; okuyan, okuduğunu anlayan, anladıklarını ifade edebilen, kendi kültürünü ve dünya kültürlerini tanıyan ve yorumlayabilen, düşünce yetisi gelişmiş, kendine güvenen, sosyal etkinliklerde aktif rol alabilen bireyler yetiştirmektir.
Yöntem ve Teknik
Derslerimiz, ezberleme ve bilgi yükleme yöntemiyle değil; okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme, soru-cevap ve sentez yapma tekniğine göre işlenir. Ders içi ve ders dışı eğitim faaliyetleri birbirini tamamlayacak ve bütünleyecek biçimde planlanır ve yürütülür.
Öğrencilerimizin bütün hafta boyunca öğrendikleri bilgileri pekiştirmelerini sağlamak ve onlara ders çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hafta sonu çalışma ödevleri verilir. Bu ödevlerin kontrolü düzenli olarak haftanın ilk ders saatinde yapılır. Bu şekilde geçmiş konuların tekrarı yapılarak eksikler tamamlanır, yanlışlar düzeltilir.
Her sınıf düzeyine uygun okuma listesi oluşturarak öğrencilere Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserleri okutulur. Amacımız, edebiyatın kültürel yönünü tanıtmak; bu kültürden yararlanan öğrencilerimizin kişiliklerinin gelişmesini hedeflemek, onların bu eserleri okumaya istek duymalarını ve bu eserlere yönelmelerini, okuma alışkanlıklarını düzeyli kitapları okuyarak sürdürmelerini sağlamaktır.
Öğrencilerin, ÖSS’de (YGS, LYS) başarılarını artırmak, sınava hazır hale gelmelerini sağlamak, konu eksiklerini gidermek, öğrencilere test çözme pratiği kazandırmak için deneme sınavları, hafta içi etüt çalışmaları, ofis saati uygulaması, gibi özel çalışmalar uygulanır.
Her yıl bir önceki yılın konuları sınava hazır olmaları için tekrarlanır. Son sınıfta ise tüm yılların konuları hızla tekrarlanıp onlarla ilgili testler çözdürülür, soru çözme teknikleri öğretilir, zamanı iyi kullanma çalışmaları yaptırılır. Her sınıf düzeyine uygun konu anlatımını ve konuyla ilgili testleri içeren özgün ders notları ile öğrencinin bilgiye ve uygulamaya ulaşması kolaylaştırılır.
Proje
Öğrencilerimizin kültürel birikimlerini artırmak ve sosyal yaşamlarını geliştirmek amacıyla münazaralar ve şiir dinletileri yapılır, tiyatrolara gidilir ve edebiyatımızın seçkin sanatçılarıyla söyleşi ve konferanslar düzenlenir.
Kütüphane öğretmeni ile iş birliği içinde yapılan kitap sergilerinde, öğrencilerimizin okumaya heves duymaları ve etkin okuyucular haline gelmeleri amaçlanır. Her türlü sosyal etkinlikte ve törende görev almaları sağlanan öğrencilerimiz, güven duygusu gelişmiş ve bakış açısı genişlemiş, donanımlı bireyler olarak hayata dâhil olurlar.
Yıl boyu sürdürülen yaratıcı yazma çalışmaları, “İMZA” adlı kültür-sanat dergisinde yerini bulur. Böylece öğrenciler bir yandan kalem güçlerini geliştirme fırsatı yakarlarken bir yandan da dergiciliği öğrenirler.
Uluslararası bir proje olan SEMEP’e katılım sağlanır.
Münazara Kulübünde, kulüp öğrencilerine “parlamenter sistem münazara” eğitimi verilerek lise münazara takımı oluşturulur. Öğrenciler, danışman öğretmenlerin rehberliğinde kulüp içinde münazara tekniklerini uygulayarak çalışmalar yapar, münazara yarışmalarına hazırlanır. Sene içinde gerçekleşen münazara yarışmalarına katılarak topluluk önünde konuşma becerisini kazanır, fikirlerini özgürce ifade edebilme olanağı bulur böylelikle öğrencinin kendine güven duygusu gelişir.
Gezi
“Yaparak ve yaşayarak öğrenme” ilkesine dayanan eğitim felsefemiz doğrultusunda öğrencilerin, kültürlü bireyler olarak edebiyat dünyasına adım atmalarını sağlamak için öğrenciler; şair evlerine, kitap fuarlarına, Devlet ve Şehir Tiyatroları’na götürülür. Yazar ve şairler hakkında bilgi aldıkları, onların yaşamlarına ayna tuttukları; tiyatro sevgisi kazanarak oyunları takip etme ve düzenli olarak tiyatroya gitme alışkanlığı kazandıkları etkinliklerimizde hedefimiz, modern dünyanın telaşlı düzeninde sanata sevdalı, estetik bir görüş kazanmış bireyler yetiştirmektir.