Sozialwissenschaften

Sozialwissenschaften


Amaç


Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında  ulusal ve evrensel değerlere saygılı, özgüveni yüksek, çevresine duyarlı, sorgulayan, etkin, yaratıcı, öğrendiklerini yaşama geçirebilen, çağdaş bir gençlik yetiştirmek.

Bilgi toplumuna ulaşmadaki en önemli öğenin Sosyal Bilimler olduğunu kavratmak. Yakın çevrelerinden uzak çevreye doğru yaşam alanlarını ve doğanın kaynaklarını tanımaları ve koruma bilinci geliştirmelerini sağlamak. Öğrencilerin özgür düşünmeyi, eleştirel anlayışı, sorgulayıcı mantığı ve hoşgörüyü aynı ortamda algılayabilmelerini sağlamak. Öğrencinin farklılığını  ön plana çıkarıp, kendi yetenek ve potansiyelini keşfetmesi ve ilgi duyduğu alanlara yönelmesini sağlamak. Akademik olarak her öğrenciyi kendi potansiyelinin en üst seviyesine çıkarmak. Öğrencilerin öğretim faaliyetlerinin sonuçları kadar süreçlerini de değerlendirmek. YGS ve LYS’de başarılı olmak adına tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak derslerinde bilgi depolayan değil, öğrendiği bilgiyi kullanabilen, analiz edebilen öğrenciler yetiştirmek.

 

Yöntem – Teknik

 

  • Bilgisayar teknolojilerini kullanarak konuları görsel hale getirmek.

  • Yaratıcı Drama ile olay ve olguları sınıfa taşımak.

  • Metin çözümlemek, okuma parçaları ile ders işlemek, makale eleştirisi yapmak.

  • Şekil, şema ve grafik çizimleri yaptırmak.

  • Tarihsel konu ve dönemleri öyküleştirmek.

  • Araştırma konuları belirleyip proje çalışmaları yaptırmak.

  • Araştırma ve inceleme gezileri yapmak.

  • Hafta sonu ödevleri ile konuları pekiştirmek.

  • YGS ve LYS için derslerde metinlerle paragraf  analiz ve yorumları yaptırarak, testlerle de hızlı düşünmelerini sağlamaktır.

  

Proje

 

ANABİLİM Gençlik Organisazyonu   

Amaç:  Öğrencilerin kişisel sosyal gelişimini desteklemek, sosyo-kültürel seviyelerini üst düzeye çıkarmak amacıyla; Türkiye’nin günümüz koşullarında eğitim-teknoloji-güvenlik-insan hakları-spor alanında, sorunları belirlemek, farklı ülkelerle bu sorunları karşılaştırmak, analiz ve sentez ile bir sonuca ulaşıp çözüm yolları üretmek amacıyla planlanmıştır.

 

TÜBİTAK

Amaç: Öğrencilerin akademik temelli çalışmalarda sorun belirleme ve çözüm önerileri sunma becerilerini geliştirmek ve akademik açıdan bilgi birikimi oluşturmak amacıyla her yıl tarih-Coğrafya alanlarından projelerimiz TÜBİTAK’a katılmaktadır. 

Tübitak çalışmalarında öğrencilerimiz Türkiye genelinde kendi tarihi ve coğrafi bilgilerini ifade etme imkânı bulmaktadırlar. Öğrencilerimiz bilimsel çalışma basamakları dâhilinde tüm akademik kurallara uygun rapor oluşturma ve çalışmalar yapma tecrübesi kazanmakta ve bir eser ortaya koymanın heyecanını yaşamaktadırlar.

 

COĞRAFYA OLİMPİYATLARI

Amaç: Uluslararası Coğrafya Birliği ‘nin çalışmaları arasında önemli yer tutan Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına  bu sene de Anabilim okulları olarak katılıyoruz. Coğrafya olimpiyatlarının amacı; gençler arasında Coğrafya ve çevre konularına olan ilginin artması, coğrafya biliminin öneminin kavratılması, farklı ülkelerdeki gençler arasında iletişimin sağlanarak birbirlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktır. 

Ülkemizde yapılacak olan ulusal yarışmaya lise seviyesinden öğrenciler katılacaktır. Yarışma üç aşamalı gerçekleşecektir.

 

       1. Aşama Coğrafya Bilim test sınavıdır. Bu sınavın tüm sonuçlar içerisinde ki etkisi %40’dır

       2. Aşama arazi çalışmasıdır. Bu sınavın toplam sonuca etkisi %40’dır.

       3. Aşama ise multimedya sınavıdır. Genel sonuca etkisi %20’dir.

 

Öğrenciler her üç aşamada da bireysel olarak yarışmakta ve aldıkları puana göre sıralanmaktadırlar.

Başarılı olan öğrencilerden oluşan 2017 Ulusal Takımı oluşturan öğrenciler 1-8 Ağustos’ta Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılacak 14. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına katılımı gerçekleştirilecektir.

 

FELSEFE OLİMPİYATLARI

Amaç: Yaratıcı düşünce ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünme uğraşısının değerini göstermek amacıyla her sene Felsefe Olimpiyatlarına katılmaktayız. Bu sene  öğrencimiz Burçe Kaya , Bilge Karasu’nun " Gece inerken ilk kararan yerler çukurlardır; en son aydınlanan yerler de oralar" sözü ile ilgili felsefi bir deneme yazdı.

Toplumsal sorunlar hakkında duyarlı olmak Felsefi düşünce yeteneğini ve çözüm önerilerini geliştirmek geniş açı ile düşünüp felsefi kavramları doğru kullanabilmek amacımızdır.

 

Gezi

 

Anıtkabir Gezisi

Amaç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etmek, Cumhuriyet’in ve bize sunduklarının önemini kavratmak, Cumhuriyet’e ulaşma sürecine tanıklık etmiş olan, milli mücadelenin yürütüldüğü I. ve II. TBMM’yi görerek o döneme ışık tutulmasını sağlamak.

 

Çanakkale Gezisi:

Amaç: Türk milletinin dönüm noktalarından biri olan tarihi yarımadayı öğrencilerimiz ile gezerken şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarının önemini, değerini ve kutsallığını yerinde kavratmak.

 

Kandilli Rasathanesi Gezisi:

Amaç: Deprem ve meteorolojik olaylarını yerinde gözlemleyerek oluşum süreçlerini kavratmak.

 

Tarihi Yarımada Gezisi:

Amaç: Tarihi yarımada üzerinde kurulmuş medeniyetler ve onların izlerinin araştırılıp incelemek, 10. Sınıfın müfredatına uygun olarak Osmanlının siyasi kültürel gelişimini yerinde görerek , analizler üzerinden Osmanlıdan günümüze geçişi anlamak amacıyla Tarihi Yarımada gezimizi gerçekleştirmekteyiz.,

KONTAKT
K.Ataşehir Kampüs
Şenol Güneş Bulvarı İkbal Caddesi
Kahraman Sokak No: 1
Çamlık K. Ataşehir Mevkii
Ümraniye / İSTANBUL
Çekmeköy Sancaktepe Kampüs
Meclis Mahallesi Atatürk Caddesi
Manyas Sokak No: 5
Sancaktepe / İSTANBUL
Suadiye Anaokulu
Emin Ali Caddesi
Tüccar Katibi Sokak No: 11
Suadiye / İSTANBUL
Ataşehir Anaokulu
Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi
Sait Cordan Sokak No: 15
Ataşehir / İSTANBUL
Çekmeköy Anaokulu
Çavuşbaşı Caddesi
Durmuşoğlu Sokak No: 22
Çekmeköy / İSTANBUL
Koşuyolu Anaokulu
Koşuyolu, Mahmutyesari Sokak
No: 74 Kadıköy / İSTANBUL
Esenşehir Anaokulu
Madenler Mahallesi
Feraset Sokak No: 10
Ümraniye / İSTANBUL