Amaç
Amacımız, mantıksal düşünen, ezberden uzak, araştıran, sorgulayan, bilimsel düşünen, çeşitli projeler üretip geliştiren, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerini güncel hayata uygulayabilen bireyler yetiştirmektir.
Yöntem ve Teknik
Derslerimiz MEB müfredatına bağlı olarak;
Laboratuvar ortamında ve projeksiyon destekli interaktif mimio çalışmaları ile işlenir.
Öğrencilerimize özel olarak hazırlanan ders notları doğrultusunda çalışmalar sürdürülür.
Konular, geniş açıklamalı, örnekli, görseller ile zenginleştirilmiş ve tablet ile yapılmaya uygun planlanmış çalışmalar ile işlenir; günlük ve hafta sonu verilen ödevler ile pekiştirilir.
9, 10, 11 ve 12. sınıflarda; seviye yükseldikçe sayıları arttırılarak YGS/LYS deneme sınavları yapılır.
Öğrencilerimiz, TÜBİTAK sınavlarına ve çeşitli bilimsel kuruluşların düzenlediği yarışmalara da hazırlanır.
Proje
Öğrencilerimiz; gerek okulumuz gerekse diğer kurum ve kuruluşların düzenlemiş olduğu yarışmalara katılacak donanıma sahip olacak şekilde yetiştirilir.
Projelerimizden örnekler:
"Çeşitli Sıvıların Tohumların Gelişimine Etkisi " Projesi
"Semizotu Bitkisinin Kuruma Hızının Belirlenmesi" Projesi
"Gıda Fabrikası Atıklarının Kurutularak Değerlendirilmesi" Projesi
Fare Kapanından Araba Yarışı
Öğrencilerimizin kendi tasarladıkları ve ortaya çıkardıkları araçlarla yarıştıkları “Fare Kapanı Araba Yarışı” ile öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirmeleri, bilgilerini kullanabilmeleri ve aynı zamanda hoş vakit geçirmeleri sağlanır.
Tam öğrenme ilkesine dayanarak, öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri konuları yerinde incelemeleri için geziler düzenlenir.
ARK (Anabilim Robot Kulübü)
Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de yapılan robotlarla ilgili çalışmaları ve robot bilimini öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek görüşünden yola çıkarak, bilim ve teknolojinin gerisinde kalmayan aksine günümüzün teknolojik imkanlarını daha da ileri taşıyacak yetkin bireyler yetiştirmek amacıyla okulumuz çapında Robotik Takımı kurduk. Robot çalışmalarının çok yönlülüğü ve gerçek dünyayı bilgisayarda modellemenin zorluğu yüzünden bu çalışmaların başarıya ulaşması belli bir bilgi birikimine ve tecrübeye dayanıyor. Biz bu birikime 2 yıldır kurmaya çalıştığımız teknik alt yapımız ve bu konuda özveriyle çalışan öğretmen ve öğrencilerimiz ile ulaştık. Kulüp çalışmasının dışına çıkılarak gönüllülük ile yürütülen bu çalışmaların sonunda üniversitelerin düzenlediği Türkiye çapındaki yarışmalara girmek amaçlanır.
AnaBİLİM Günü
Matematik zümresi ile birlikte düzenlediğimiz gün boyu süren etkinliktir. 15 yıldır uygulanarak geleneksel hale gelen bu etkinlikte, öğretmenler danışman olarak katkıda bulunurken anaokulundan 12. sınıfa kadar gönüllü öğrencilerin hazırlayıp görev aldığı, velileri ile birlikte paylaşımlarda bulundukları bilimsel gösteri, yarışma ve oyunlar yer alır. Okulumuz öğrencileri, velileri, başka okullardan öğrenci ve velilerin katılabileceği, her yıl merakla beklenen ve bittikten sonra bıraktığı tatlı yorgunluk ile hafızalarda güzel bir anı olarak kalan bu etkinlik zümremizin gurur kaynağıdır.
Gezi
Atatürk Arboretum
Bitkilerin yetişme ortamlarını ve çeşitlerini görmek üzere kurulan uygun bir ortam olduğu için gidilir.
Küçük Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi
Ülkemizdeki nükleer çalışmaları görmek ve bilgi almak için planlanır.